Over ons

Fiscale wetgeving

De belastingwetten en -regels zijn de afgelopen jaren meer en meer gecompliceerd geworden. Daar waar belastingplichtigen in het verleden daardoor de hulp van een ervaren belastingadviseur zochten, is het voor deze belastingadviseur zelf ook steeds ingewikkelder geworden. Uiteraard hebben we alle expertises wel in huis, maar is het ook heel belangrijk geworden om de grenzen van onze kennis te onderkennen en gebruik te maken van een uitgebreide en zeer deskundige kring van specialisten. Vandaar dat wij ons de huisarts onder de fiscalisten noemen.

Natuurlijk staan we u in alle dagelijkse of jaarlijkse financiële en fiscale vragen terzijde waarvoor we uiteraard uitstekend zijn gekwalificeerd. Mochten vraagstukken gecompliceerder en of uitgebreider worden dan schakelen we deze deskundigen in, maar bovenal, blijven wij u ook hierbij steeds terzijde staan.

Up-to-date kennis

Als fiscale “huisartsen” blijven wij onze kennis constant updaten en vernieuwen, blijven we ons consequent op de hoogte houden van veranderende wetten en jurisprudentie maar ook op het gebied van automatisering van administratie en aangiften blijven wij streven naar optimalisatie en gebruiksgemak voor onze cliënten.

Onze partners

mr. Rob Boymans

Partner

Werkzaamheden:

Na een aantal jaren praktijkervaring te hebben opgedaan bij diverse accountants- en belastingadvieskantoren werd het tijd om de eigen weg te volgen. Vernieuwend, betrokken en gedegen kenmerken de nieuwe start als zelfstandig belastingadviseur in Zeist. Een snel groeiend kantoor met vele vaste en tevreden cliënten, zowel (vermogende) particulieren als ondernemers, noopte tot uitbreiding van het kantoor met een accountancy tak. De samenwerking werd gevonden met met twee partners (RA en AA) die zich graag aansloten onder de naam Boymans en Partners accountants en belastingadviseurs, met vestigingen in Zeist en Soest.

Na een aantal succesvolle jaren met veel plezier te hebben samengewerkt als partner en belastingadviseur werd in 2000 besloten de samenwerking te beëindigen. Het werd tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en wat specialistischer te gaan werken.

Dit resulteerde ondermeer in de samenwerking met de heer Mr. Henk Alers. Zijn ervaring en expertise als notaris en mediator waren een uitstekende aanvulling bij onze gezamenlijke activiteiten op het gebied van bedrijfs- en managementondersteuning. Daarnaast was er natuurlijk onze vergaande expertise op het terrein bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolging, zowel fiscaal als civielrechtelijk.

Na het bekleden van meerdere directiefuncties bleef de specifieke fiscale praktijk lonken.

Tot de klantenkring behoren; (vermogende) particulieren, kleine en middelgrote bedrijven in vele bedrijfstakken als ook vrijeberoepsbeoefenaars. De jarenlange ervaring en het onophoudelijk onderhouden van die deskundigheid door permanente vakstudie en opleidingen vormen de sterke basis van mijn juridische – en fiscale adviespraktijk.

OPLEIDINGEN

Diverse opleidingen op administratief gebied
Lid van de Federatie Belasting Academie (nu Register Belastingadviseurs)
Rijksuniversiteit Leiden, Fiscaal recht

mr. Maarten Boymans

Partner

Maarten heeft meerdere jaren ervaring in de fiscale adviespraktijk met een focus op het mkb en particulieren. Sinds zijn studies fiscaal recht en rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden is hij gepassioneerd over het internationale belastingrecht en het formele belastingrecht. Samen met zijn vader heeft hij Boymans en Partners opgericht om mensen met vragen over hun belastingen te ondersteunen.

“Wat mij betreft is ondernemerschap het toppunt van doorzettingsvermogen. Maar er zijn een hoop zaken die een ondernemer kopzorgen kunnen geven. Een daarvan is fiscale wet- en regelgeving. Als fiscalist help ik andere ondernemers graag om die zorgen weg te nemen zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun zaak. Natuurlijk kunnen er zich ook in de privésfeer situaties voordoen waarbij de fiscaliteit een soms ondoordringbare jungle lijkt. Wat bijvoorbeeld te doen bij een erfenis? En hoe zit het eigenlijk met die uit de hand gelopen hobby die veel inkomsten gaat genereren? Ik help u graag.”

Opleidingen

Universiteit Leiden – Bachelor Fiscaal Recht
Universiteit Leiden – Bachelor Rechtsgeleerdheid
Universiteit Leiden – Master Fiscaal Recht